blandberg.blogg.se

Välkommen till Familjen Blandberg!!! Här kommer du att läsa om livet som det verkligen ser ut. Inte den förskönade vardagen eller kryddade solskenshistorier ala de Facebook. Nej, endast den sanna och krassa verkligheten, lika skön och vacker som den kan vara, men även den ibland grymma och brutala verkligheten kommer att skildras. Men det är just detta som utvecklar oss människor. Hur du tacklar dina situationer och intryck, det är just det som gör dig till den du är och kommer att bli.

Äntligen

Kategori: Allmänt

...har vi nycklarna i vår hand:)Så var dagen här, dagen med stort D. Slutbesiktning blev tidigare i veckan avklarad, fel och brister som framkom på den tidigare kontrollbesiktningen var åtgärdade och det hela slutade med ett rent protokoll. Lite som när man står helt handfallen nere på Bilprovningen och har precis lämnad bilen i händerna på besiktningskillen. Ni vet den där smått olustiga känslan som infinner sig när åtgärd efter åtgärd bockas av men i detta fall lyckligtvis slutade med ”alla rätt”.
Igen var lyckligare än jag. Ja det skulle vara Petra då som nu håller tummarna att få flytta in möbler och pimpa det underbara huset. Själv försöker jag i vanlig ordning tänka lite mer realistiskt.
Eller ja realistiskt och realistiskt, din djävla lill-Ove, släpp sargen som Petra skulle sagt, 
-Tänk lite posimistiskt nu Stenberg.
Jo det är klart man ska men vi har nämligen inte fått ner något avlopp i backen än. Mina tilltänkta entreprenörer har inte behagat att komma tillbaka. Men enligt vår kontrollansvarig så kan man lirka lite med kommun för att få tillgång till bygget som iom slutbesiktningen övergår till godkänt och tillgängligt boende.
Men då krävs förmodligen att vi på heder och samvete lovar att inte använda avloppen i samband med möbelbärandet. Det kan annars bli en tämligen otäck upplevelse när skiten sedan bokstavligen ska kopplas vidare på respektive avloppstank. Vi har ju trots allt torrdasset kvar om man sprängröd i ansiktet skulle behöva lyfta något helvetes pianotungt som resulterar i ett ofrivilligt besök på holken.
Samtidigt lite halvsnopet att behöva göra flugorna sällskap på en stickig träbrits när man faktiskt har ett sprillans nytt hus att tillgå.
Men å andra sidan är det ingen brådska…..okey det är visst skitbrådis när Petra nu korrekturläser. Samtidigt har vi redan ett boende så vi sitter inte i sjön om vi säger så. Men visst jag håller med Petra, nu vill man bara komma in och få ordning. Skickar med en bildbomb på några av rummen, hoppas ni tycker att det är lika fint som vi.

Åååå så de senaste loppisfynden blandat med bilder från dagens underbara väder ute i "stugan"


Nu stannar ju inte detta projekt upp bara för att huset står färdigt. Och tur är väl det, vad skulle jag annars ägna mina tankar, nätter och ledig tid åt?! Lite som jag frågade Petra häromdagen, Vad gjorde vi egentligen innan landet och innan Elliot kom in i våra liv?! Alltså på fullaste allvar, detta är ju det enda som snurrar mellan hjärnhalvorna numera.
Men vi hade väl andra saker att lägga krut på?! Vi var nog mer runt på olika badstränder, någon vecka eller två tillbringades i Nyköping där vi hade lägenheten och närheten till skärgården.
Vi satte oss också mer i bilen och åkte runt till Gud och alla hans vänner. Något man kan sakna men å andra sidan lär det inte saknas umgänge i sommar, det lär väl bli skytteltrafik ut till Sjöviken. Och självklart är alla som vill välkomna att titta förbi, är vi inte på plats så lär vi komma farande med något nytt loppisfynd i bakluckan.

Nu ser det ju fortfarande ut som ’slaget i Lützen’ runt huset och det är väl nästa projekt. Det ska anläggas altan, gräsmattor, gångvägar, murar och grusgårdar. Något man gärna glömmer bort men är nog så viktigt för att få ett harmoniskt helhetsintryck.
Altanen och måla huset är väl det som står på tur. Efter ett antal turer fram och tillbaka och några Googlesökningar senare blev det en mörkgrå nyans med vita knutar och fönsterfoder. Närmare bestämt NCS kod 8000-N och den klassiska vita 0501-Y. Färg och penslar är på plats i mitten på nästa vecka om någon är intresserad;) Ölen ställer vi i garaget om vi mot förmodan inte får tillgång till huset;) (det fick vi)
Altanbygget kommer bli en historia i sig så det får vi återkomma till…DÅ kommer det gå åt öl om inte annat.

Ha en underbar helg så kommer vi snart tillbaka igen.