blandberg.blogg.se

Välkommen till Familjen Blandberg!!! Här kommer du att läsa om livet som det verkligen ser ut. Inte den förskönade vardagen eller kryddade solskenshistorier ala de Facebook. Nej, endast den sanna och krassa verkligheten, lika skön och vacker som den kan vara, men även den ibland grymma och brutala verkligheten kommer att skildras. Men det är just detta som utvecklar oss människor. Hur du tacklar dina situationer och intryck, det är just det som gör dig till den du är och kommer att bli.

Att gå vidare....

Kategori: Allmänt

 

Ja, här känner nog de flesta igen sig om det så rör sig om en vänskap, ett förhållande eller en arbetsrelation.
Att gå vidare handlar oftast om just relationer, det som skiljer sig är egentligen anledningen och orsaken till varför vi går vidare.
Det kan vara enklare situationer som ett svek, en dispyt, ett missförstånd eller större saker som våldtäkt eller otrohet. 
När jag tänker efter, vem och vad bestämmer egentligen vad som är litet eller stort ?! Ett svek kan ju vara litet för dig men förödande för mig.
 
 
 
Men många gånger handlar det ofta om att gå vidare FRÅN något jobbigt TILL något bättre. Till något positivt helt enkelt, en ny typ av relation, ett nytt jobb, ett nytt liv.
Ja, och vad det än rör sig om så är dina beslut och resultatet av dina beslut en fantastiskt skön utveckling. 
Fan vad han tjatar om denna förbannade utveckling?!
 
Ja, men i min värld är denna process en otroligt intressant och viktig fas som många gånger kan utveckla och stärka både relationen man går igenom men framför allt din egen person och självkänsla.
Beroende på hur du väljer att gå vidare kan relationen utvecklas till något bättre!!! Bättre, frågar någon?!?
 
Ja, bättre för Dig och det är ju egentligen vad allt handlar om, vad som är bäst för dig!!
Om det så är att bryta helt eller tillsammans forma en ny typ av relation...det är bara du som bestämmer.
Okey rättelse, det är inte upp till dig alla gånger.
Ibland kan man nämligen hamna i situationer där du inte har någon som helst möjlighet att påverka utgången av någon anledning. Som tex att bli lämnad...
 
Men människan är otroligt stark...vi har ett psyke som är helt makalöst och även om du råkar ut för något som får hela din värld att rasa samman så kliver man i slutänden oftast starkare ur askan. När röken sedan lagt sig så leder dina nya erfarenheter dig framåt till en självsäkrare och tryggare individ. Ibland kan man dock behöva en liten push i rätt riktning, professionell hjälp, och då ska man ta den.
Hur man än väljer att göra så är det ingen klyscha, du kommer oftast starkare ur elden....om inte förr så senare.
Det som inte dödar härdar...
 
Jag är själv ett levande exempel och det sitter en lika erfaren själ i soffan mittemot.
Ni som läst tidigare blogginlägg vet vår historia där många än idag inte förstår hur vi ens kan se åt varandra.
Vi gick båda vidare...men tillsammans.
 
 
Det är en konst och jag ska inte säga att det var/är en enkel resa då vi många gånger var beredda att ge upp.
Vi hade båda skadat varandra in till benmärgen och visste att vi var tvungna att vända, vrida och se på saker från andra håll.
Men framför allt var vi tvungna att acceptera hur det såg ut och försöka komma vidare därifrån. Att våga att stanna kvar och inte fly från situationen. Då hade vi resten av våra liv undrat, undrat hur det kunde ha blivit. Idag vet vi för vi vågade ta fighten.
Men jag lovar, vi hade svängningar åt alla möjliga håll i flera år. Och det blev ju inte enklare när en av oss slutligen landade i rätt känsla och kunde acceptera och bestämde sig att gå vidare.
För hit kom vi nämligen inte samtidigt vilket blåste upp saker och ting på nytt.
 
This is where I leave you....se den!!!!!
 
Ja, vi hamnar nog alla nån gång i känslan att gå vidare av många olika anledningar. Ta tex vänskapsrelationen som glider isär av olika anledningar. Rätta mig om jag har fel men är inte detta en vanlig företeelse bland tjejer?! (som har tentaklerna ute även när de sover.) Det kan vara en så enkel sak som att någon vännina har umgåtts med "fel människor" och kanske lite för mycket.
Till en mer svårlöst nöt att knäcka; att era liv utvecklas åt varsitt håll. Någon får barn, någon får ett nytt jobb eller utbildar sig, nya intressen, nya umgängeskretsar.....man glider isär eller hittar en ny form i relationen.
 
Eller kärleksrelationen där just kärleken plötligt försvinner, eller plötsligt?! Den försvann för länge sen och du funderar om du verkligen ska vara kvar i detta?! För vems skull?! Barnens?!
Ska du aldrig mer få känna pirret i magen?! 
Eller kanske den tuffaste av dem alla, att du själv blir lämnad i något du faktiskt trodde var bra. Där du mot din vilja måste gå vidare. 
 
Eller du kanske blir notoriskt bedragen eller lever tillsammans med någon som psykiskt misshandlar dig. Du är kvar i skiten tills något säger dig att gå vidare. För vissa kan det gå fort, andra gör det aldrig. Men för de som gör det är alla övervägande överens; Varför gjorde jag inte detta tidigare?! Jag är värd något bättre.
 
Eller varför inte se det från ett annat håll:
Du sitter själv i skiten som alkoholist eller sexmissbrukare?! Ska du få behålla familjen så vet du innerst inne att du måste sluta och gå vidare. 
Och gör man den utvecklingen så är det i min värld ännu mer beundransvärt och den tillfredsställelsen kan jag bara föreställa mig.
 
Eller ta tjejgänget som inte kommer överens, någon har nämligen klivit över den oskrivna regeln, stöt aldrig på dina vänners killar. Gruppen delas snabbt upp i två läger där några tycker pojkvännen ifråga är en stor skit medan resten av ligan inte kan med sin "väns" agerande.
Du har själv ett val, att välja sida eller kanske helt enkelt lämna det hela åt dem det egentligen berör och gå vidare.
 
Ja, jag kan sitta här och rabbla exempel till någon kommer och hämtar mig men det är samtidigt så förbannat intressant och lärorikt.
 
..att gå vidare från semester till verklighet kan vara nog så jobbigt.
 
Men om man ska försöka hitta någon form av minsta gemensamma nämnare i allt detta så är det din egen självkänsla (jag kallar det utveckling) som avgör hur du ser på och framför allt tar dig igenom allt detta.
Jag nämner det igen, det finns alltid två sidor på ett mynt och du kan välja att gå och tjura, degradera till samma nivå, kasta paj, ta parti, prata skit etc.
Alternativet är att ta dig i kragen och se situationen utifrån nya perspektiv!! Bara för att jag ser det hela på ett sätt så är det ju inte säkert att någon annan gör det?!
Men det viktigaste jag lärt mig är att ställa sig själv frågor för att själv må bra!
Vad är det som får mig att må bra?! Kan jag med gott samvete stå för det här?! Är denna människa värd att lägga ner så mycket krut på?! 
Vill jag ens ha denna människa mitt liv, och i så fall på vilket sätt och i vilken omfattning?! Etc etc.
 
Livet är alldeles för kort för att lägga energi på fel människor.
 
Tänk till, tänk till en gång till, förlåt och Gå vidare....
 
Trevlig helg vänner!!