blandberg.blogg.se

Välkommen till Familjen Blandberg!!! Här kommer du att läsa om livet som det verkligen ser ut. Inte den förskönade vardagen eller kryddade solskenshistorier ala de Facebook. Nej, endast den sanna och krassa verkligheten, lika skön och vacker som den kan vara, men även den ibland grymma och brutala verkligheten kommer att skildras. Men det är just detta som utvecklar oss människor. Hur du tacklar dina situationer och intryck, det är just det som gör dig till den du är och kommer att bli.

Spännande 2015..

Kategori: Allmänt

Det är så fantastiskt intressant med oss människor, hur vi fungerar, hur vi reagerar. Hur stängda respektive öppna vi är, hur ärliga vi är, hur små respektive stora vi är i allas vår liten- eller storhet.
Allt detta blir så fantastiskt uppenbart när man skriver en blogg som handlar om livet och allas vår vardag. Som dessutom en hel del människor faktiskt läser.
Även om inget är rätt eller fel i det jag skriver så märker man hur en del människor tar åt sig och inte riktigt vet hur de ska bete sig. Eller hur andra får en helt annan bild av både författare och dess familj.

Jag tror iofs inte att så många blir förvånade hur jordnära och ärlig Petra är i sin person. Hon har nog alltid sagt vad hon tycker och tänker om än kanske inte så öppenhjärtligt och avklätt som vi nu faktiskt gestaltar vår familj.

Absolut att det många gånger kan vara obekvämt att ha en sån människa runt omkring sig och hon har nog säkert många gånger fått höra bakvägen vilken bitch hon är. Men i själva verket säger det så mycket mer om baktalaren som inte kan stå upp för vem hen är och dess avundsjuka lyser mer än Långe Jan på Ölands södra.
 
Det fina i kråksången är att du tillsammans med människor som Petra aldrig behöver fundera. Du får alltid ett rakt svar och inget inlindat tjafs, både gott och ont men i min värld mest gott!! Då känner i varje fall jag mig trygg.

Och det är lite av detta som vi faktiskt får tillbaka iom bloggen också och jag vill med detta inlägg verkligen belysa detta och på något sätt visa min tacksamhet och hedra ER alla som visar denna uppskattning men självklart också till er som inte kan dölja er frustration. Det är fantastisk roligt och intressant.

Jo det är faktiskt sant, jag kan vid ett första möte med en människa, främmande eller närmare vän se om vederbörande har läst bloggen eller inte. Och dessutom avläsa nån form av reaktion. Härligast är att springa på folk som är helt lyriska och spontana att de nästan vill komma fram och ge en kram….även om man inte ”är kram” med personen ifråga. Underbart!!!!
Sluta aldrig med det, det är dessa tillfällen som gör min/vår dag.

Som häromveckan sprang vi på en kille uppe på US, någon som Petra typ gått i lekis med. Killen ifråga pratade med mig som om vi känt varandra sen barnsben. Till en början förstod jag ingenting, jag tittade frågande på Petra både en och två gånger samtidigt som jag tänkte -Helvete ytterligare någon som vi träffat och jag borde veta vem det är?!? Till saken hör att Petra är uppvuxen i Linköping och har dessutom sen 20 år tillbaka jobbat som instruktör vilket gör att hon känner Gud och alla hans vänner. Och jag kan omöjligtvis komma ihåg alla tusen människor som jag blir presenterad för. Och i detta fall kändes han lika mycket min vän som Petras?! Jag försökte placera karln men fick inte ihop pusselbitarna?! Efter en stund började min okända kompis själv komma in på bloggen och öste beröm över mitt sätt att skriva….då förstod jag varför han ”kände mig” som han gjorde.:)
Jag vet inte men jag kan tro att det blir ungefär samma känsla som när jag för några år sen morsade på Magnus Härenstam på stan. Det bara blev så, jag tyckte jag kände honom men han hade ju aldrig sett mig förut.

Hur eller hur så upplever jag i varje fall hur intresserade människor är av det som är vår allas vardag, det som kanske inte alla skriver om men som faktiskt fortgår där ute, dag ut och dag in. Och det är väldigt många som visar sin uppskattning i detta och jag vill att ni ska veta hur mycket det ger tillbaka och också en stor anledning att man vill skriva mer.

Om allt går vägen kommer nästa halvår bli en väldigt händelserik period för familjen Blandberg. Av samma anledning ska jag försöka dela upp bloggen i två alternativt tre kategorier. Mycket för att nära och kära på lite längre avstånd ska kunna följa våra äventyr. Där en avstickare kommer handla om mina försök att få upp ett nytt boende efter den nerbrunna sommarstugan. Fighten med kommun och miljökontoret har förmodligen bara börjat.
Sen sjösätter vi nog en helt ny avdelning som jag bokstavligen inte hittat något namn på ännu.
 
Den kommer förmodligen innehålla lite mer tjejiga saker så jag hoppas min kära sambo vill hjälpa mig med detta.
 
 
Jag är inte alls erfaren i ämnet men Petra kan de här grejorna. Men ni som "känner mig" förstår nog att ni med största sannolikhet även kommer få min synvinkel på saker och ting.:)
Hoppas ni följer med på resan.